Соларно Студио Файърсън

София, бул. Ситняково 39А

10 златни правила за ползване на солариум

 

1. Преди да започнете процедури в солариум, много внимателно определете Вашия тип кожа. Спазвайте инструкцията за ползване, особено относно продължителността на процедурата.


2. Не е препоръчително използването на солариум и както и продължителен престой на слънце на деца под 16 години или хора с тип кожа I. (Провери в таблицата)


3. При кожни раздразнения или други кожни проблеми, непременно се консултирайте се с лекар за да разберете дали във Вашия случай е препоръчително ползването на солариум. При акне или псориазис, UV лъчението би трябвало да е с положителен ефект


4. При алергична кожна реакция от UV-лъчението, се препоръчва въздържане от употреба на солариум.


5. Препоръчително е почистването на лицето и шията от грим и друга козметика поне няколко часа преди използването на солариум. Злато, сребро, бижута или накити да не се носят по време на процедурите.


6. Прочетете инструкциите на лекарствата, които ползвате, и е добре да се консултирате с личния си лекар. Възможно е някои медикаменти да съдържат субстанции, които имат влияние върху чувствителността на кожата към UV-лъчение.


7. UV лъчите са вредни за очите, за това Задължително е използването на специалния UV очила, разработени специално за целта.


8. Използването на солариум не трябва да превишава веднъж на ден, до 50 часа годишно. Предозирането води до изгаряния.


9. Кремове със защитен фактор и кремове за почерняване могат да повлияят върху тен програмата Ви. да вземете душ и нанесете овлажняващ крем след процедура.


10. При възпаления или мехури след процедурата, задължително направете консултация с лекар.

 


Работно Време

Понеделник - Петък

09:30 - 20:00

Събота

10:30 - 20:00

Неделя

Почивен Ден

Контакти