Соларно Студио Файърсън

София, бул. Мадрид 49 / София, бул. Ситняково 39А

Вдигнете нивото на серотонина, за да сте щастливи в създалата се обстановка

Серотонинът, известен като хормонът на щастието е невротрансмитер, вид химическо вещество, което спомага предаването на импулсите в мозъка от един отдел на друг.

Той влияе и на функционирането на кардиоваскуларната система, мускулите на някои органи на ендокринната система.

Последните проучвания в областта на неврозаболяванията, еднозначно заключват, че неправилното отделяне на хормона влияе пряко на мозъчната дейност и играе голяма роля в част от психичните разтройства - гняв, агресия при по - лабилните хора. Хормонът стои в основата и на появата на паническото разтройство, обикновено придружено със сърцебиене и тежест в гърдите, световъртеж, изпотяване, главоболие, изтръпване на крайниците.

Изводите се базират на изследвания, които показват, че по - ниския синтез на серотонин в мозъка, влияе на комуникацията между определени региони на мозъка, а именно между емоционалната лимбична система  на мозъка и фронталния лоб.

 НА КОГО МУ ТРЯБВАТ, ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ СИПТОМИ?

 ♦ В предвид ограниченията, които всички имаме в създалата се ситуация - липсата на слънчева светлина и топлина, може да задълбочи негативните последици върху телата и организмите ни. Прекарвайки повече от 8 часа на ден в затворено помещение, пред компютъра ( така наречения "офис лайфстайл" ) не е до там благоприятно за имунната ни система.

 Ние от Соларно Студио FIRE SUN, Ви съветваме да си подарявате колкото се може по - честичко слънчева светлина ( дори и под формата на UV светлина от солариума) и да си хапвате повечко шоколад, който блокира разграждането на хормона в организма.

 


Работно Време

Понеделник - Петък

09:30 - 20:00

Събота

10:30 - 20:00

Неделя

Почивен Ден

Контакти