Соларно Студио Файърсън

София, бул. Ситняково 39А

Солариумът - съвети, полезна информация, митове и добри резултати

Освен безспорния козметичен ефект, използването на солариум стимулира производството на витамин D3 в организма, което осигурява здрава костна система. Страдащите от ревматизъм, болки в мускулите и ставите, изпитват облекчение само след няколко соларни процедури. Също така солариумът влияе благоприятно върху метаболизма, нивото на холестерола и кръвното налягане. Соларните бани имат и положителен ефект върху самочувствието и настроението. Те са отличен начин за борба със стреса, напрежението и умората. Много хора смятат, че използването на солариум е вредно. Някои дори твърдят, че солариумът може да доведе до тежки заболявания, като рак на кожата. Затова е много важно да се спазват препоръките, които се предоставят от консултаните на студиото. При правилно планиране на продължителносттта и честотата на процедурите, използването на солариум отговарящ на техническите изисквания и на качествена козметика - опасността за здравето е минимална.

Всички сме чували предупреждението "Солариумът е вреден".

Ако може да се почернява здравословно на море, тогава защо да не може и в солариума?

Няма никакво значение кой е източника на ултравиолетовото лъчение - слънчевите лъчи или лампите в кабината. Солариумът даже е по - безопасен от слънцето, стига да се използва правилно. Специалистите не само твърдят, че загарът под изкуственото слънце е съвършено безопасен, но и доказват положителните въздействия на солариума върху човешкия организъм, развенчавайки всички митове.

Почерняването в солариум е вредно ли е?

Загарът е защитна реакция на организма към действието на ултравиолетовите лъчи.

Ултравиолетовите лъчи са три вида: UV - A, UV - B и UV - C.

UV - C са най - опасни , от тях ни предпазва озоновия слой, поради което естесвеният загар става все по - опасен. Солариумите разполагат с мощни филтри, които напълно неутрализират  UV - C излъчването. В разумни количества  UV - A и UV - B лъчите не са вредни за човека. На тях се дължи бронзовия оттенък на кожата. Дерматолозите са единодушни, че вреден е не самият загар, а слънчевите изгаряния. Под силното слънце на плажа на човек му е много трудно да контролира количеството на излъчването и изгаря. А в солариума изгаряне е практически невъзможно, стига да се спазва препоръчаното от консултантите в салона време за престой в кабината.

Редовните соларни процедури през зимния сезон, значително повишават синтеза  на витамин D в организма, а той е от ключово значение за доброто здраве. Това е единствения витамин, който бебетата не получават от кърмата. Изследванията показват, че хората с ниско ниво на витамин D, страдат по - често от респираторни заболявания, астма и хронични белодробни инфекции. Витамин D помага за усвояването на калция, като повишава здравината на костната система и намалява риска от остеоропороза. Витамин D повишава имунитета, подобрява метаболизма и оказва благоприятно влияние върху диети и процедури за отслабване. След излагане в солариум се отделя и значително количество ендорфин в организма, който повдига настроението и дава усещането за пълноценност и щастие.

Използването на козметика за солариум не е задължително необходимо - това е най - разпространената заблуда.

Специализираната соларна козметика за солариум се различава от обикновените слънцезащитни средства по това, че не съдържа слънцезащитни филтри. Соларната козметика съдържа компоненти, активизиращи производството на меланин - оцветяващия пигмент на кожата, което прави потъмняването по - бързо, а тена по - наситен и траен. Специализираните козметични продукти за солариум са с различна консистенция ( кремове, лосиони, емулсии, олиа ) и с три разновидности -  за формиране на базов загар, за поддържане на вече придобит тен и за грижа за кожата след сеансите в солариума. В състава на продуктите за солариум има овлажнители, които предпазват кожата от изсушаване и антиоксиданти, които предотвратяват действието на свободните радикали, стимулират синтеза на колаген и еластин, подхранват кожата и я предпазват от преждевременно стареене.

Солариумите във всички соларни студиа са еднакви.

Соларните студиа се различават не само по местоположение и интериор, но и по качество на услугите, които предлагат.

Изключително важни са марките и годината на производство на лампите и филтрите, както и мощността на апарата. Мощността на солариума се определя от силата на излъчване на ултравиолетовия поток ( изчислява се във ватове ). Колкото е по - голяма мощността на лампите, толкова по - малко време е необходимо за придобиването на тен. Но и колкото по - мощни са лампите, толкова по - кратко трябва да е времетраенето на престоя в кабината. Например в солариум с лампи от по 160 W престоят не бива да превишава 10 минути.

                                                   

 

 


Работно Време

Понеделник - Петък

09:30 - 20:00

Събота

10:30 - 20:00

Неделя

Почивен Ден

Контакти