Как и защо почерняваме

Всеки знае, че кожата почернява с натурална или изкуствена соларна светлина.

Ключовите думи UV - A , UV - B и МЕЛАНИН са познати на всички. Но как функционира това и каква роля играят различните видове светлина върху меланина? Процесът се извършва в истинския смисъл на думата под кожата.

Ключът за тена, лежи в различните свойства на късите вълни на UV - B и дългите вълни на UV - A лъчите. За един атрактивен и дълготраен тен, имаме нужда както от UV - A , така и от UV -  B лъчи.

UV-B лъчите съдържат повече енергия, увеличават производството на меланин и водят до удебеляване на роговия слой на кожата, който действа като една естествена защита. Кожата почернява, когато меланина чрез UV - A лъчите и кислорода я оцвети. Това е така нареченото директно почерняване.

Индиреректното се осъществява с помощта на UV - B лъчите. Дори и в малки дози, те увеличават производството на меланин от меланоцитите. Чрез този процес се складира повече меланин в горния слой на кожата.

И UV - A и кислородът карат кожата да пигментира значително по - интензивно.

Така че, докато UV - A лъчите осигуряват бързото и видимо почерняване, UV - B  лъчите подсигуряват интензивен и траен тен.

Тайната на почернялата кожа,се състои във взаимната игра на UV - A и  UV - B лъчите.


Работно Време

Понеделник - Петък

09:30 - 20:00

Събота

10:30 - 20:00

Неделя

Почивен Ден

Контакти